28 Temmuz 2011 Perşembe

BRETON ÇORBA ( Fransa ) - Bakliyatlı, Sütlü, Sebzeli, Kremalı Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı kuru fasulye, 1 tane kuru soğan, 1 tane şalgam, 1 tane patates, 3 diş sarımsak, 1 su bardağı süt, 5 su bardağı su, tuz, karabiber, 1 çay bardağı krema, 2 çorba kaşığı kekik   HAZIRLANIŞI :  Kuru fasülye 1 gece önceden suda bekletilir. Ertesi gün, 2  su bardağı su ile haşlanır. Suyu kullanılmak üzere ayrılır. Tereyağında, küp doğranmış soğan, şeffaflaşıncaya kadar kavrulur. Küp doğranmış şalgam ve patates ilave edilerek birlikte, 3 - 4 dakika kavrulur. Üzerine; haşlanmış kuru fasulye ve suyu, sarımsak, baharatlar eklenerek, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. 1 su bardağı süt eklenir. Blender veya süzgeç yardımıyla, çorba; pürüzsüz kıvama getirilir. Servis yapılırken üzerine, birer tatlı kaşığı krema ve kekik serpilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder