28 Temmuz 2011 Perşembe

KİMYONLU BULGUR ÇORBASI ( Tunus ) - Et Sulu, Tahıllı, Bakliyatlı Çorba - ( 6 kişilik )

  MALZEMELER :  yarım su bardağı bulgur, 1 çay bardağı kuru fasulye, 2 çorba kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı nohut, 8 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kişniş, 1 tane limon suyu, 2 çorba kaşığı tereyağı, 5 su bardağı et suyu, tuz, karabiber, ÜZERİNE ;  1 tane soğan, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber   HAZIRLANIŞI :  Kurufasulye ve nohut bir gece önceden, bol su ile yıkanarak, ıslatılır ve ayrı ayrı haşlanır. Suları, çorbada kullanılmak üzere bekletilir. Tereyağında, salça ve sarımsaklar  kavrulur. Bulgur eklenir ve birlikte sotelenir. Kuru fasulye, nohut ve suları, et suyu da eklenerek, bakliyatlar, iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tüm baharatlar koyulur.Llimon suyu eklenerek, karıştırılır. Ayrı bir tavada, halka doğranmış soğanlar, 1 çorba kaşığı tereyağında iyice karamelize edilir. Kırmızı biber eklenir. Kaselerin üzerine paylaştırılarak, servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder