16 Kasım 2011 Çarşamba

AK ÇORBA ( 4 kişilik ) - Yoğurtlu Çorba -


- Ak Çorba -
   MALZEMELER :  2 çorba kaşığı pirinç, 4 su bardağı su, 1 çorba kaşığı un, 2 su bardağı yoğurt, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kuru tarhun, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, yeteri kadar tuz      HAZIRLANIŞI :  Pirinç, ayıklanır ve bol su ile yıkanır, süzülür. Tencereye koyulur. 4 su bardağı su ve yeteri kadar tuz ilave edilerek, yarım saat haşlanır. Pirinçler haşlanırken, çorbanın terbiyesi için, bir kaseye  önce, yumurta ile un koyulur. Sonra yoğurt ilave edilerek, iyice çırpılır. Karışım, 2 çorba kaşığı un ile inceltilir. Azar azar çorbaya ilave edilirken, çorba sürekli olarak karıştırılır ve kısık ateşte, 15 dakika pişirilir. Tavada tereyağı eritilerek, kuru tarhun eklenir, karıştırılır ve çorbaya ilave edilir. 1-2 dakika daha pişirilerek, ateşten alınır.   Afiyet olsun.                                                              
- Ak Çorba -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder