24 Kasım 2011 Perşembe

YOĞURTLU TAVUK ÇORBASI ( 8-10 kişilik ) - Tavuk sulu ve tavuk etli, yoğurtlu çorba -

   MALZEMELER :  1 tane orta boy tavuk, 8 tane yumurta, 250 gr. yoğurt, 10 - 12  su bardağı su, 1 tane defne yaprağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz     HAZIRLANIŞI :  Tüyleri yolunmuş tavuk, tütsülenir, iç organları çıkarılır ve  bol su ile yıkanır. limon ve un ile ovulur. Tencereye koyulur. Üzerine bol soğuk su, defne yaprağı, karabiber  ilave edilerek haşlanır. Tavuk etleri yumuşadıktan sonra, dışarı çıkartılıp, biraz soğutulur. Tavuk suyu süzgeçten geçirilerek, temiz bir çorba tenceresine alınır. Haşlanan tavuğun, derisi, kemik ve kıkırdakları ayrılır. Tavuk etleri didiklenmez, sadece lokmalık parçalara ayrılır ve tavuk suyunun içine ilave edilerek, hafif ateşte pişirilir. Başka bir kapta, 250 gr. yoğurt ve 8 tane yumurta, az miktarda tavuk suyu ilavesi ile çırpılır. Bu karışım, yavaş yavaş ve çorba sürekli olarak karıştırılmak suğreti ile çorbaya yedirilerek, ilave edilir. Bir iki taşım kaynatılan çorba, ateşten alınarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.       * İsteyenler;  tabaklarına, ince kıyılmış maydanoz serpebilirler. Çorbalarına limon sıkabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder