28 Kasım 2011 Pazartesi

SÜTLÜ PATATES ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sütlü, Sebzeli Çorba -

 MALZEMELER :  3 çorba kaşığı un, 2 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı tereyağı, 3 tane haşlanmış patates, yeterince su ve tuz     ÜZERİNE KOYULACAK KITIR İÇİN; 4 dilim bayat ekmek, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı kuru nane        HAZIRLANIŞI :  Haşlanmış ve soğumuş patatesler, tavla zarı şeklinde doğranır. Tencereye, tereyağı koyulur. Eriyince üzerine 3 çorba kaşığı un serpilerek, sürekli karıştırılır. Un sararmaya başlayınca, süt yavaş yavaş ilave edilir ve sürekli karıştırılır.Un topaksız olarak, kıvam bulduğunda, yeterince su ilave edilir ve tuzu da ayarlanır. Doğranmış patatesler de çorbaya ilave edilerek, çorbanın koyulaşması sağlanır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Tavada, kesme şeker gibi doğranan ekmekler, 1 kaşık yağ ile kavrulur. Ekmeğin üzerine, kuru nane ve kırmızı biber serpilerek, bir iki karıştırılır ve ateşten alınır. Çorba, ekmek kıtırları eşliğinde sıcak servis yapılır. İsteyenler, bu kıtırlardan alarak, çorbalarının üzerine ilave ederek çorbalarını içerler. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder