7 Kasım 2011 Pazartesi

KIRŞEHİR USULÜ YOĞURT ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Yoğurtlu, Bakliyatlı Çorba -

 MALZEMELER :  1 su bardağı buğday, yarım su bardağı yeşil mercimek, yarım su bardağı nohut, 1 su bardağı süzme yoğurt, 2 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta, 1 tane patates, 1 tane patlıcan, 2 sivri  biber, 2 domates, 4,5 çorba kaşığı sıvı yağ, 6 su bardağı su       HAZIRLANIŞI :  Buğday, yeşil mercimek, nohut, ayrı kaplarda ıslatılır. Süzülür. Ayrı kaplarda haşlanır. Patlıcan, sivri  biber, patates, domates soyulup temizlenir. Tuzlu suda bekletilir. Patlıcanlar, alacalı soyulur. Küçük küpler halinde doğranır. Sivri biberler kıyılır. Yoğurt, yumurta, 3 çorba kaşığı su ve un çırpılır. Tencereye su koyulur. Bu karışım eklenir. Buğday, yeşil mercimek ve nohut eklenerek karıştırılır. Tenceredekiler yumuşayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Patlıcanlar, tuzlu sudan sıkılarak çıkarılır ve tencereye ilave edilir. Küp doğranmış domatesler ve kıyılmış sivri biberler de eklenerek, arada bir karıştırılarak pişirilir. Tuz eklenir. Pişince ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder