11 Kasım 2011 Cuma

ŞEHRİYELİ SEBZE ÇORBASI ( 4-6 kişilik ) - Sebzeli Çorba -

 MALZEMELER :  1 çay bardağı arpa şehriye, 100 gr. brokoli, 1 tane havuç, 1 baş soğan, 1 tane patates, 200 gr. ıspanak yaprağı, 5-6 dal maydanoz, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı salça, 6 su bardağı su, karabiber, tuz  ÜZERİ İÇİN : Limon dilimi, küçük brokoli parçacıkları, şerit doğranmış, közlenmiş papya, kırmızı salçalık biber       HAZIRLANIŞI :  Tencereye tereyağı koyularak, eritilir. Salça eklenerek karıştırılır. Kıyılmış brokoli, patates, havuç ve soğan, ıspanak yaprağı ve maydanoz ilave edilerek, kısık ataşte 5 dakika kavrularak, suyu eklenir. Su kaynadıktan sonra tuzu ve karabiberi ayarlanır. İstenirse çorba; blenderden geçirilip, tekrar tencereye alınarak, arpa şehriye ilave edilir ve 15 dakika pişirilir. Ya da taneli hali ile arpa şehriye ilave edilerek, 15 dakika pişirilerek, ateşten alınır. Ateşten alınan çorbanın üzerine; servis yapılırken, limon dilimi, küçük brokoli parçacıkları, şerit doğranmış, közlenmiş papya, kırmızı salçalık biber koyulur. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder