25 Kasım 2011 Cuma

DULAVRAT ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Adana Yöresi ' ne ait Çorba - ( Kuru Bakliyatlı, Hamurlu Çorba )

- Dulavrat Çorbası -
    MALZEMELER :  yarım kg. un, 150 gr. yeşil mercimek, 1-2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane limon, 1 tatlı kaşığı biber salçası,  1 tatlı kaşığı kuru nane, yeterince tuz ve karabiber   HAZIRLANIŞI :  Un, bir tepsiye elenir. tuz koyulur. Azar azar ılık su ilave edilerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutulur. Oklava ile 3 mm. kalınlığında açılır. Hamur uzun şeritler halinde kesilir. Bu şeritler üst üste koyularak, tekrar daha dar bir şekilde dilimlere kesilir. Daha sonra, bunlar da ufak pullar şeklinde kıyılır. Yeşil mercimek, bol su ile yıkanarak, haşlanır. Tam olarak pişmeden, ateşten alınarak, kevgir ile süzülür. Tencereye koyulur. Üzerine kıyılan hamurlar ilave edilir ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edilerek, kaynatılır. Hamurlar yumuşayınca, üzerine limon sıkılır ve ateşten alınır. Sos tavasında, tereyağı eritilir. Biber salçası, karabiber, nane koyulur ve karıştırılarak, çorba üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder