28 Kasım 2011 Pazartesi

TEL ŞEHRİYE ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sebzeli, Tel şehriyeli Çorba -

 MALZEMELER :  2 Türk Kahvesi fincanı tel şehriye, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 tane orta boy havuç, 1 tane limon, 2 tane orta boy patates, 2 çorba kaşığı salça, 4 su bardağı su, yeterli miktarda, kuru nane ve tuz       HAZIRLANIŞI :  Patateslerin kabukları soyulur ve yıkanır. Havuçların kabukları kazınır ve yıkanır. Patatesler ve havuçlar, 4 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar haşlanır. İyice soğuduktan sonra tavla zarı şeklinde doğranırlar. Haşlama suyu bir kenarda bekletilir. Tencerede, tereyağı ile salça kavrulur. Üzerine, bir kenarda bekletilen, patates ve havuçları  haşlama suyu koyulur. 4 su bardağı da su ilave edilir. Yeterli miktarda tuz da ilave edilerek, kaynatılır. Üzerine, şehriyeler ilave edilir. Şehriyeler yumuşayınca, patates ve havuçlar da koyulur. Bir taşım kaynatıldıktan sonra çorba ateşten alınır. sıcak servis yapılır. Limon ve kuru nane, sofraya ayrıca koyulmalıdır. İsteyenler, istedikleri miktarda kuru nane ve limonu, kendi çorbalarına ilave etmelidir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder