21 Kasım 2011 Pazartesi

TEL ŞEHRİYELİ SOĞUK SEBZE ÇORBASI ( 6-8 kişilik ) - Sebzeli, Etli Soğuk Çorba -

 MALZEMELER :  Yarım kg. dana eti, 2 tane havuç, 1 tane kereviz, 2 tane patates, 1 su bardağı tel şehriye, yarım demet maydanoz, yarım limon, yeterli miktarda tuz     HAZIRLANIŞI :  Havuçlar, patatesler, kereviz ayıklanıp yıkandıktan sonra limon sıkılmış suya küçük küpler halinde doğranır. Yarım demet maydanoz, ayıklanıp yıkanarak, saplarından bağlanır. Et küçük parçalar halinde doğranır ve su dolu tencerenin içinde, iyice yumuşayıncaya kadar kaynatılarak, pişirilir. Etin pişmesine yakın, tencerenin içine, doğranmış sebzeler ve maydanoz koyulur. Tel şehriye ilave edilir. Hepsi birlikte pişirilir. Artık; tatları ve kokuları, iyice çorbaya geçen sebzeler, delikli bir kepçe ile süzdürülerek, tencereden çıkartılır. Çorba, soğutulduktan sonra servis yapılır ve soğuk içilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder