12 Kasım 2011 Cumartesi

ERİŞTELİ YOĞURTLU ÇORBA ( 2 kişilik ) - Hamurlu, Yoğurt Terbiyeli Çorba -

  MALZEMELER :  1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane rendelenmiş domates, 2 su bardağı su, kuru nane, toz kırmızı biber     ERİŞTESİ İÇİN:  1 tane yumurta, 1 fincan su, un, tuz     TERBİYESİ İÇİN:  2 su bardağı yoğurt, 1 tane yumurtanın sarısı, 1 çorba kaşığı un     HAZIRLANIŞI :  Tencerede, tereyağı eritilir. Domates rendesi ilave edilerek, kavrulur. tuz ve su ilave edilip, karıştırılarak, pişmeye bırakılır. Diğer tarafta, erişte hamuru için, yumurta, su, tuz ve un koyularak, karıştırılır. Katı bir hamur yapılır. Oklava ile 2-3 mm. kalınlığında açılır. 2cm. kareler şeklinde, bıçak ile muntazam bir şekilde kesilir. Kaynayan, domatesli suyun içine ilave edilir. Pişirilir. Çorbanın terbiyesi için; 2 su bardağı yoğurt, 1 tane yumurtanın sarısı, 1 çorba kaşığı un ile çırpılır. Ilık su ile karıştırılır. Pişmekte olan, erişteli suya sürekli karıştırılarak, yavaş yavaş ilave edilir. Bir iki taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Üzerine, toz kırmızı biber ve kuru nane serpilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder