23 Kasım 2011 Çarşamba

TERBİYELİ SOĞAN ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Et Sulu Çorba -


- Terbiyeli soğan çorbası -
   MALZEMELER :  4 baş soğan, 5 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çay bardağı süt, 1 tane yumurta sarısı       HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanların kabukları soyulur. Rendenin iri tarafı ile rendelenir. Tereyağı koyulmuş tencerede, hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur. Un ilave edilerek, 5 dakika daha kavrulur. Yavaş yavaş et suyu ilave edilerek, karıştırılır. Koyulaşınca, ateşten alınarak, blenderden geçirilir. Veya tahta kaşık ile bastırarak, tel süzgeçten geçirilir. Tekrar ateşe koyulur. Süt ve yumurta sarısı ile terbiye hazırlanır. Kaynayan çorbadan bir kepçe çorba eklenerek, terbiye ılındırılır ve yavaş yavaş karıştırarak, çorbaya ilave edilir. Ateşten alınır. Servis kaselerine paylaştırıldıktan sonra isteğe bağlı olarak üzerlerine, kaşar peyniri rendesi serpiştirilebilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.                                                
- Terbiyeli soğan çorbası -
- Terbiyeli soğan çorbası -
- Terbiyeli soğan çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder