11 Kasım 2011 Cuma

BULGURLU KAVURMA ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Etli, Kuru Bakliyatlı Çorba -

  MALZEMELER :  Küçük boy bir çay bardağı kepekli ince bulgur veya 3/4 normal çay bardağı kepekli ince bulgur, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 3-4 su bardağı sıcak su, 2 dilim kavurma, 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz     HAZIRLANIŞI :  Tencerede, tereyağı eritilir. Küçük parçalara ayrılan kavurma, tencereye eklenerek, sotelenir. Domates salçası da eklenerek, karıştırılır. Karabiber, tuz ve 3 su bardağı sıcak su da ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılarak, pişirmeye devam edilir. Üzerine, ince kıyılmış maydanoz serperek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder