15 Kasım 2011 Salı

PEZÜKLÜ ( PAZILI ) TOYGA ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sebzeli, Bakliyatlı ve Yoğurtlu Çorba -

 MALZEMELER :  Yarım su bardağı kırık yarma ( yarma = buğday ), 2 su bardağı süzme yoğurt, 1 tane yumurta, 2 yemek kaşığı süt, 6 dal pezük ( pazı ), 1 baş soğan, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı nane, ÜZERİ İÇİN ;1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber    HAZIRLANIŞI :  Yarma, yıkanır ve tencereye koyulup, üzerini geçecek kadar su ilavesi ile orta hararetli ateşte,  40 dakika pişirilir. Pişerken, gerekirse sıcak su eklenir. Pazı yaprakları, iyice yıkanır,  bir parmak boyunda doğranır ve çorbaya eklenir. Tuz ile tatlandırılır. Ayrı bir tencerede, yoğurt, yumurta ve süt çırpılarak, pürüzsüz hale getirilir ve orta hararetli ateşte, kaynatmadan, ısıtılır. Çorbanın suyundan 1 kepçe alınarak, karışıma eklenip, karıştırılır. Bu karışım, diğer tenceredeki, yarmaya ( buğday ) karıştırılır. Soğan soyulur, yıkanır, küp doğranır ve tereyağı ile zeytinyağı karışımında pembeleşinceye kadar pişirilir. Kuru nane ve kırmızı biber eklenerek, karıştırılır ve çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Çorba, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder