7 Kasım 2011 Pazartesi

YEŞİL ZEYTİN ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Kremalı Çorba -

  MALZEMELER :  100 gr. çekirdeksiz yeşil zeytin ( soğuk suda bekletilerek, tuzu alınmış ), 1 tutam zencefil, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı krema, 6 su bardağı sıcak su, 1 tutam karabiber, 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu      HAZIRLANIŞI :  Yeşil zeytin, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, zencefil robotta, püre kıvamına gelinceye kadar ezilir. Çorba tenceresinde, kalan zeytinyağı ile un kavrulur. Sıcak su ilave edilir. Sürekli karıştırılarak, bir taşım kaynatılır. Robottan geçirilen zeytin püresi ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte, 15 dakika pişirilir. Çorba ateşten alınarak, çırpılmış krema ilave edilip, iyice karıştırılır. Çorbanın üzeri ince kıyılmış dereotu ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder