10 Kasım 2011 Perşembe

YOĞURTLU KURU BAKLA ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Yoğurtlu ve Et Sulu, Kuru Bakliyatlı Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı kuru bakla, 1 baş soğan, 1 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı et suyu, karabiber, tuz    ÜZERİ İÇİN ;  1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 tatlı kaşığı toz biber, 2-3 dal dereotu      HAZIRLANIŞI :  Akşamdan, yıkanıp, suya koyulan kuru baklalar, ertesi gün, üzerini 4 parmak geçecek kadar su ilavesi ile orta hararetli ateşte, yumuşayıp dağılıncaya  kadar, haşlanır. El blenderinden geçirilerek, pürüzsüz hale getirilir. Soğan rendelenir. Tencereye, soğanlar, un ve zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte, soğanlar hafif pemb eleşinceye ve un da hafif kahverengi renk alıncaya kadar karıştırılarak kavrulduktan sonra ateşten alınır.Yoğurt ve 4 su bardağı et suyu çırpılarak, tuz ilave edilir. Kavrulmuş un ve soğana, robottan geçirilmiş kuru bakla ilave edilerek karıştırılır. Et suyu ile çırpılmış yoğurt da ilave edilerek, tel çırpıcı ile iyice karıştırılır. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırılarak, kaynatılır. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirilerek, ateşten alınır. Sos tavasına, 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur, toz kırmızı biber eklenerek, kızdırılır. Dereotu ince ince kıyılır. Çorba tabaklarına paylaştırılan çorbanın üzerine, ince kıyılmış dereotu serpiştirildikten sonra zeytinyağında kızdırılan toz kırmızı biber gezdirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder