11 Kasım 2011 Cuma

PALAMUT ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sütlü, sebzeli balık çorbası -

 MALZEMELER :  1 tane palamut balığı, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 baş soğan, 2 çorba kaşığı un, 1 çay bardağı süt, 6-7 su bardağı su, 1 tane havuç, 1 tane kabak, tuz, karabiber   ÜZERİNE ; Kıyılmış dereotu   HAZIRLANIŞI :  Palamut balığı, ayıklanıp kılçıkları çıkartılır ve yıkanarak temizlenir. Küp şeklinde doğranır. Tencerede tereyağı eritilip, kıyılmış soğan, pembeleşinceye kadar kavrulur. Un ilave dilerek, unun kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edilir. Süt ve su ilave edilerek, karıştırılır. Temizlenerek rendelenmiş havuç ve kabak eklenir. Karabiber ve tuz ile tatlandırılarak, pişmeye bırakılır. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra küp doğranmış, palamut parçaları ilave edilir. 3-4 dakika daha pişirildikten sonra çorba tenceresi ateşten alınır ve üzeri, ince kıyılmış dereotu ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder