11 Kasım 2011 Cuma

NOHUTLU, BUĞDAYLI, BROKOLİ ' Lİ KIŞ ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Tavuk Sulu, Kuru Bakliyatlı, Sebzeli Çorba -

  MALZEMELER :  1 su bardağı aşurelik buğday, 1 su bardağı nohut, 200 gr. brokoli, 1 tane havuç, 1 baş soğan, 2 tane salçalık kırmızı papya biber, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı fındık yağı veya ayçiçek yağı, yarım limonun suyu, 3 diş ezilmiş sarımsak, 5 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su, karabiber, tuz         HAZIRLANIŞI :  Buğday ve nohut, ayrı ayrı çok iyi yıkanarak, ayrı kaplarda, bir gece önceden, oda sıcaklığındaki suda bekletilir. Ertesi gün, suları değiştirilerek, ayrı tencerelerde, yumuşayıncaya kadar haşlanırlar. Ayrı bir tencerede, tereyağı ve fındık veya ayçiçek yağı, ısıtılır ve yemeklik doğranan kuru soğan ilave edilerek, kavrulur. Soğanlar biraz yumuşayınca, yıkanıp çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küp doğranmış havuç ve kırmızı salçalık papya biberler ilave edilerek, karıştırılır. 2-3 dakika sonra salça da ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Kaynamaya başlayınca, buğday nohut, küçük çiçeklere ayrılıp, iyice yıkanıp temizlenen brokoliler, tuz ve karabiber de ilave edilerek, kısık ateşte pişirilir. Ateşten almaya yakın, bir kasede karıştırılan, ezilmiş sarımsaklı limon suyu ilave edilirp, karıştırılır. Çorba ateşten alınarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder