15 Kasım 2011 Salı

TOROS ÇORBASI ( 6-8 kişilik ) - Et Sulu, Bakliyat Çorbası -

 MALZEMELER :  1 su bardağı irmik, 1 su bardağı ince bulgur, 1 baş soğan, 2 yumurtanın akı, 2 litre et suyu, 250 gr. haşlanmış nohut, 1 çorba kaşığı tereyağı, karabiber, kırmızı pul biber, tuz   TERBİYESİ İÇİN ;  1 su bardağı yoğurt, 1 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı limon suyu     HAZIRLANIŞI :  İrmik ile bulgur karıştırılır. Soğan soyularak, rendelenir. Yumurta akı ile birlikte, bulgurlu karışıma ilave edilir. Tuz, karabiber ve çok az su eklenerek, hamur kıvamında yoğrulur. Karışımdan, nohut büyüklüğünde parçalar kopartılarak, yuvarlanıp, yuvarlak köfteler hazırlanır. Et suyu, tencerede kaynatılır. Bulgurlu toplar ilave edilerek, haşlanır. Haşlanmış nohut, tencereye ilave edilerek, 5 dakika pişirilir. Terbiyesi için ; Un, yoğurt ve limon suyu, bir kapta çırpılır. Kaynamakta olan çorba suyundan ilave edilerek, terbiye ılık hale getirilir. Ateş kısılır. Terbiye; çorba sürekli karıştırılarak, yavaşça ilave edilir. Tereyağında, kırmızı pul biber yakılarak, çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder