24 Kasım 2011 Perşembe

KARIŞIK SEBZE PÜRESİ ÇORBASI ( 8-10 kişilik ) - Tavuk Sulu veya Et Sulu Ezme Sebze Çorbası -


- Karışık Sebze Püresi Çorbası -
  MALZEMELER :  2 lt. tavuk suyu veya et suyu, 1 baş soğan, 1 büyük baş sap ve yaprakları ile birlikte kereviz, 1 su bardağı kırmızı mercimek, 2 tane büyük boy havuç, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 tane patates, 1 çorba kaşığı un, yeterli miktarda karabiber ve tuz     SERVİS İÇİN; Kaşar peynirli, ufak, kıtır ekmekcikler        HAZIRLANIŞI :  Sebzeler ayıklanır, yıkanıp temizlenir ve küçük küçük doğranır. Çorba tenceresine, et suyu veya tavuk suyu koyulur. İçine doğranmış sebzeler ilave edilir. Orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar, haşlanır. El blenderi ile püre haline getirilir veya tahta kaşık ile bastırmak suğreti ile süzgeçten geçirilir. Diğer tarafta, bir tava içerisinde un ile yağ kavrulur. Tuz ve karabiber ilave edilir. Çorba tenceresinde, el blenderinden geçirilin veya süzgeçten geçirilen, sebze püresi ile yağda kavrulan un, çorba tenceresinde birleştirilerek, bir iki taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.      * İsteyenler, çorbalarına, kaşar peynirli ufak kıtır ekmekcikler ilave edebilir.                                                                                                                
- Karışık Sebze Püresi Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder