18 Kasım 2011 Cuma

TARHANA DONDURMASI ( 8 kişilik ) - Etli, Sebze Hamurlu Çorba -

 MALZEMELER :  800 gr. orta yağlı kuşbaşı koyun eti, 1 bardak akşamdan ıslatılmış nohut, 2-3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 2,5 çorba kaşığı tarhana, 4 baş halka doğranmış soğan, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber       HAZIRLANIŞI :  Nohutlar, haşlanır. Et yıkanır ve tencereye koyulur. Üstüne, haşlama suyunun içinden,  delikli  kepçe ile alınan nohutlar ilave edilir. 6 su bardağı su ilavesi ile orta hararetli ateşte pişirilir. Yüzeyindeki  köpükler, delikli bir kaşık ile alınarak, atılır ve tencereye 1 kaşık tereyağı ilave edilir. Etler ve nohutlar pişince, etler ve nohutlar, ayrı ayrı tabaklara çıkarılır. Ayrı bir kapta, soğuk su ile tarhana kaşık ile karıştırılarak, ezilir. Tenceredeki, et ve nohut suyuna ilave edilerek, koyu kıvamlı bir tarhana pişirilir. Sarımsaklar, tuz ile dövülerek, birkaç damla sıvı yağ ilave edilerek, tarhanaya karıştırılır. Kuru soğanlar, halka halka doğranır. zeytinyağında pembeleştirilir. Ateşten almadan önce, kırmızı biber ilave edilir. Bu soğanlı yağın yarısı, tarhanaya ilave edilir. Nohutlu etler, çorba tabaklarına bölüştürülür. Üstüne, koyu kıvamlı tarhana çorbasından, 1 kepçe koyulur. Yarısı kullanılan, soğanlı yağın diğer yarısı da çorba tabaklarına pay edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder