16 Kasım 2011 Çarşamba

SÜTLÜ BULGUR ÇORBASI - Bitlis Yöresi ' ne ait çorba - ( 6 kişilik ) - Sebzeli, Sütlü Bakliyatlı Çorba -

 MALZEMELER :  1 su bardağı ince bulgur, 2 tane patates, 1 su bardağı süt, 4 su bardağı su, yeteri kadar tuz   ÜZERİ İÇİN ;  2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber      HAZIRLANIŞI :  Bulgur, ayıklanır ve yıkanıp süzülür. Patateslerin kabukları soyularak, doğranır. Tencereye; bulgur ve patatesler koyularak, su ilave edilir. Orta hararetli ateşte, patatesler yumuşayıncaya kadar, pişirilir. Süt ilave edilerek, kaynatılır. Tuz ilave edilerek, karıştırılır. Tavada tereyağı eritilir. Kırmızı pul biber ilave edilerek, kavrulur. Pişen çorbanın üzerinde gezdirilerek, ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder