18 Kasım 2011 Cuma

TALYAN ( DALYAN ) ÇORBASI ( 2 kişilik ) - Soğanlı, Balıklı Çorba -

 MALZEMELER :  İrice bir balık, 1 çorba kaşığı un, 1 limonun suyu, 2 baş soğan, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 tutam karabiber      HAZIRLANIŞI :  Kefal, levrek ve benzeri balıklardan biri, ayıklanıp yıkandıktan sonra az tuzlu bol soğuk suda haşlanır. Haşlandıktan sonra balık, süzülerek, çıkartılır. Balığın etleri; kılçık, deri ve siyah etlerinden ayrılır ve küçük küçük doğranır. Soğanlar, soyulup yıkandıktan sonra tencere içine çentilir. Bir tutam karabiber serpilir ve zeytinyağında kavrulur. Soğanlar kızarmaya başlayınca, balık etleri de ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Balık etlerinin de renkleri dönmeye başlayınca, içinde balıkların haşlandığı suya, 1 çorba kaşığı un koyularak, un kokusu gidinceye kadar, pişirildikten sonra bu su da tencereye ilave edilerek, bir kaç taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Çorba; tabaklara paylaştırılarak, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.      * İsteyenler, kendi tabaklarına, limon sıkabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder