14 Kasım 2011 Pazartesi

TAVUKLU PANCAR ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Tavuk sulu, Sebzeli, Tavuk Etli Çorba -

 MALZEMELER :  1 baş soğan, 2 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane limon veya 1 çorba kaşığı elma sirkesi, 1 demet kırmızı pancar, 200 gr. tavuk göğüs eti, yarım su bardağı yıldız şehriye, 6 su bardağı su veya tavuk suyu, 1 tane defne yaprağı, 1 tutam kırmızı pul biber,  karabiber, tuz    ÜZERİ İÇİN ;  İnce kıyılmış maydanoz veya dereotu      HAZIRLANIŞI :  Tencereye, zeytinyağı koyularak, ısıtılır. İçine;  küp doğranmış  tavuğun göğüs eti, kabukları soyularak yıkanmış ve küçük küçük doğranmış soğan, kabukları soyulup yıkandıktan sonra çentilmiş sarımsak, defne yaprağı, kırmızı pul biber, karabiber ve  tuz ilave edilerek,  5 dakika kadar kavrulur. Daha sonra sıcak  tavuk suyu koyularak, tavuk etleri yumuşayıncaya kadar, orta hararetli ateşte  pişirilir. Pancarlar yıkanıp, soyulur ve  küp şeklinde  doğranır. Kaynamakta olan çorbaya ilave edilerek, yarı diri kıvamda pişirilir. Yıldız şehriyeler de ilave edilerek karıştırılır, pancar ve şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Yıldız şehriyeler büyüyüp  pişince, çorba ateşten alınır. Büyük servis kasesine boşaltılır. Üzerine, elma sirkesi dökülerek, karıştırılır. İnce doğranmış maydanoz veya dereotu çorbanın üzerine serpiştirilerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder