21 Kasım 2011 Pazartesi

HİSAR ÇORBASI ( 6-8 kişilik ) - Kuru Bakliyatlı, Bulgur Köfteli Çorba -

   
- Hisar Çorbası -
   MALZEMELER :  1,5 su bardağı çiğ köftelik ince bulgur, 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye, yarım çorba kaşığı salça ( fasulye için ), 1 baş iri kuru soğan, 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen, 5 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çorba kaşığı biber salçası ( bulgur için ) yeterli miktarlarda, karabiber, kırmızı biber, nane ve tuz      HAZIRLANIŞI :  İnce bulgur, tepsiye koyulur. Üzerine; salça, tuz, kırmızı biber ve kuru fesleğen ilave edilir. Arada sırada sıcak su ilave edilerek, yoğrulur. Bulgur yumuşayınca, un ilave edilerek, yoğurmaya devam edilir. Bulgur karışımı hamurlaşarak, el ile şekil verilir hale gelince, yoğurmaya son verilir. El ıslatılarak, fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Köfteler, un serpilmiş tepsiye dizilerek, bekletilir. Tencereye yağ koyulur ve ince ince doğranmış soğanlar, pembeleşinceye kadar kavrulur. Yarım çorba kaşığı biber salçası ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Haşlanmış kuru fasulyeler ve tuz da eklenerek, yeterli miktarda içme suyu ilavesi ile kaynamaya bırakılır. Çorba kaynayınca, hazırlanan bulgur köfteleri, tencereye ilave edilir. Çorbanın suyu koyulaşırsa, sıcak su ilavesi ile çorba suyunun kıvamı açılır. Karıştırılır ve bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Küçük bir tavada, tereyağı eritilir. kırmızı biber ve kuru nane ile kızdırılır ve çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Çorba, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                                                                                           
- Hisar Çorbası -
                                                           
- Hisar Çorbası -
                                               
- Hisar çorbasının bulgur köfteleri -
                                                           
- Hisar Çorbası -
                                              
- Hisar Çorbası -
 
- Hisar Çorbası -
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder