14 Kasım 2011 Pazartesi

KREMALI PIRASA ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Kremalı, Sebze Sulu ve Sebzeli Çorba -

   

- Kremalı Pırasa Çorbası -
  MALZEMELER :  1,5 kg. pırasa, 1 çorba kaşığı tereyağı, 4 su bardağı sebze suyu, 2 su bardağı sıcak su, 1 tane defne yaprağı, karabiber, tuz    ÜZERİ İÇİN ;  3 çorba kaşığı parmesan peyniri, 3 çorba kaşığı krema    HAZIRLANIŞI :  Pırasalar, ayıklanır, yıkanır ve beyaz ve de açık yeşil kısmı, iri küpler halinde doğranır. Tencerede tereyağı eritilir. Pırasalar ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Pırasalar, orta hararetli ateşte, yumuşayıncaya kadar, kendi buğusunda pişirilir. Sebze suyu ve sıcak su ilave edilir. Defne yaprağı koyulur. Kapağı kapalı olarak, 15-20 dakika pişirilir. İçinden defne yaprağı çıkartılarak, blenderden geçirilip, püre haline getirilir. Çorbanın kıvamı kontrol edilir. Gerekirse sıcak su ilave edilerek, kıvam tutturulur. Bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Kase veya çorba tabaklarına paylaştırılır. Üzerine; Krema ve rendelenmiş parmesan peyniri ilave edilerek, sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.                                                                                                          
- Kremalı Pırasa Çorbası -
- Kremalı Pırasa Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder