15 Kasım 2011 Salı

BALKAN ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sebzeli ve Tavuk Etli Çorba -

 MALZEMELER :  4 tane patates, 1 tane havuç, 1 tane kereviz, 200 gr. piliç pirzola but, 7 su bardağı su, 2 baş soğan, 1 tane yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı un, 1 salatalık turşusu, yarım su bardağı turşu suyu      HAZIRLANIŞI :  Kereviz, havuç, patates ve soğan, soyulur, yıkanır ve küp küp doğranır. Tavuk eti, tencerede, 2 su bardağı su ile 15 dakika pişirilir. Et süzülür. Haşlama suyu ayrılır. Tavuk eti tel tel ayrılır. Yağ kızdırılır. Budlar, kavrulur. Turşu suyu, doğranmış salatalık turşusu, haşlama suyu ve sebzeler eklenerek, pişirilir. Çorba pişince, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder