21 Kasım 2011 Pazartesi

KARNABAHAR ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sütlü, Sebze Çorbası -

 MALZEMELER :  1 tane orta boy karnabahar, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt, 5 su bardağı su, 1 türk kahvesi fincanı arpa şehriye, yarım demet maydanoz, karabiber ve yeterli miktarda tuz      HAZIRLANIŞI :  Tencerede, un ile zeytinyağı, sürekli karıştırılarak, orta hararetli ateşte kavrulur. Un, altın sarısı rengine dönüşünce, süt ve su yavaşça ilave edilirken, topaklaşmaması için sürekli karıştırılır. Karnabahar, küçük çiçekciklere ayrılarak, bol suda iyice yıkanır ve suyu süzdürülüp, tencereye ilave edilir. Çorbaya, arpa şehriyeler de ilave edilerek, çorba kaynayıncaya kadar karıştırılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır, üzerine iyice yıkanıp, ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Tereyağı, sos tavasında eritilerek, kırmızı biber ilavesi ile  kavrulur ve çorba tenceresinin üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Çorba, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder