14 Kasım 2011 Pazartesi

SEBZELİ SOMON BALIĞI ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sebzeli Balık Çorbası -

   MALZEMELER :  2 tatlı kaşığı tereyağı, 500 gr. somon fleto, 2 baş soğan, 2 tane patates, 2 tane salçalık kırmızı biber, 2 tane havuç, 250 gr. ıspanak yaprağı, 1 çay bardağı haşlanmış, dondurulmuş veya konserve mısır, 8 su bardağı sıcak su, karabiber, tuz     HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanların kabukları soyularak, yarım ay şeklinde doğranır ve tereyağında kavrulur. Üzeri kazınıp, yıkanarak doğranmış havuç, Çekirdekleri çıkarılarak, yıkanıp temizlenerek doğranmış salçalık kırmızı biber, kabukları soyulup, yıkanarak doğranmış patatesler ilave edilerek, 5 dakikaya yakın sürede sote edilir. Sıcak su ilavesi ile 10 dakika kadar kaynatılır. Somon yıkandıktan sonra küp şeklinde doğranarak, sebzelere ilave edilir. Mısır ve ayıklanıp, yıkanmış ve ince kıyılmış ıspanaklar ilave edilir. Kısık ateşte, balık ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılarak, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder