16 Kasım 2011 Çarşamba

PORTAKALLI HAVUÇ ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Meyvalı, Sebze Çorbası -

 MALZEMELER :  4 tane havuç, 1 baş soğan, 1 su bardağı portakal suyu, 1 tane patates, 5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı, karabiber, tuz    ÜZERİ İÇİN ; Kıyılmış maydanoz yaprakları         HAZIRLANIŞI :  Havuçların üzeri kazınır, yıkanır ve küçük küpler halinde doğranır. Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanır ve küçük küçük doğranır. Patatesin kabuğu soyulur, yıkanır ve küçük küpler halinde doğranır. Tencerede, tereyağı eritilir. Doğranan sebzeler, 5 dakika sotelenir. Üzerine 2 su bardağı su koyulur. Orta hararetli ateşte, 20 dakika pişirilir. Yumuşayan sebzeler, blenderden geçirilir. Kalan su ve portakal suyu ilave edilir. Karabiber ve tuz eklenir. 10 dakika kaynatılıp, ateşten alınır. Üzerine, kıyılmış maydanoz yaprakları serpiştirilerek, sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder