18 Kasım 2011 Cuma

SÜT ÇORBASI ( 4-6 kişilik ) - Unlu veya Nişastalı Süt Çorbası -


- Süt Çorbası -
   MALZEMELER :  5 su bardağı süt ( 1 lt. ), 4 çorba kaşığı un veya nişasta, 4 çorba kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tarçın, ekmek garnitürü     HAZIRLANIŞI :  Sütün yarısı, bir tencereye koyularak, orta hararetli ateşte kaynatılır. Diğer yarısına, un veya nişasta ilave edilerek, bulamaç haline getirilir. Bu bulamaç, kaynamakta olan süte, yavaş yavaş ilave edilir ve karıştırılarak, yedirilir. Un kokusu veya nişasta kokusu gidinceye kadar kaynatılır. Şekeri ilave edilerek, 10 dakika daha pişirilir. Ateşten alınır. Çorba tabaklarına pay edilir. Üstüne tarçın serpilir. Fındık büyüklüğünde, kızarmış ekmek parçaları ile sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                        
- Süt Çorbası -
- Süt Çorbası -
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder