6 Kasım 2011 Pazar

ALTUNİZADE ÇORBASI ( 6 Kişilik ) - Etli Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane haşlanmış patates, 2 çorba kaşığı bezelye, 1 tane haşlanmış havuç, 1 baş soğan, 5 tane mantar, 1 su bardağı tahin, 4 diş sarımsak, 2-3 çorba kaşığı koyun veya dana kıyması, 2 çorba kaşığı tel şehriye, 1 tane yumurta sarısı, 1 tane limonun suyu, 1 kaşık tereyağı, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, yeteri kadar tuz       HAZIRLANIŞI :  Soğan, tereyağı ve kıyma tencerede, orta hararetli ateşte kavrulur. Haşlanmış bezelye, patates ve havuç eklenir. Tencereye 5 su bardağı su koyulur. Mantarlar, küçük küçük doğranarak tencereye eklenir. Su kaynayınca, şehriye kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Kıyılmış maydanoz ilave edilir. Yumurta sarısı, tahin, limon suyu, bir kasede çırpılır ve yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. İyice karıştırılarak, ateşten alınan çorbaya, istenirse tereyağında kırmızı biber yakılıp, çorbanın üzerinde gezdirilerek, ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder