10 Kasım 2011 Perşembe

KREMALI VE ET SULU BADEM ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Kremalı ve Et Sulu Çorba -

  MALZEMELER :  Yarım su bardağı dövülmüş toz badem, 3 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı krema, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz   ÜZERİ İÇİN ; 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı        HAZIRLANIŞI :  Zeytinyağı ile un, tencereye koyularak, orta hararetli ateşte, sürekli karıştırılarak, kavrulur. Toz badam ilave edilip karıştırılır. Soğuk et suyu, tel çırpıcı ile sürekli karıştırılarak ilave edilir ve pürüzsüz bir kıvam elde edilir. Krema da ilave edilerek, kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Kaynadıktan sonra tuzu eklenir. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirilir ve ateşten alınır. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kırmızı toz biber kızdırılır. Çorbanın üzerinde gezdirilir. Tabaklara paylaştırılarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder