15 Kasım 2011 Salı

SAFRANLI BAKLA ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sebzeli, Bakliyatlı ve Yoğurtlu Çorba -

   MALZEMELER :  600 gr. taze bakla, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu, 5 tane arpacık soğanı, 1 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak, 4 su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı un, 1 tane yumurta, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı safran   HAZIRLANIŞI :  Baklalar, ayıklanır, yıkanır ve 2-3 cm. uzunluğunda doğranır. 1 yemek kaşığı un ve limon suyu eklenmiş suda bekletilerek, haşlanır. Soğanların kabukları soyulur, halka şeklinde doğranır ve zeytinyağında, pembeleşinceye kadar kavrulur. Sıcak su ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Sarımsakların kabukları soyulur. İçine rendelenir. Baklalar ve nohut eklenir. Ayrı bir yerde, un, yoğurt ve yumurta çırpılır. Orta ateşte kaynamaya bırakılır. Bu karışım, yavaşça çorbaya ilave edilerek, aynı zamanda da sürekli karıştırılır. Tuz ile tatlandırılır. Tereyağı eritilip, safran eklenir ve çorbaya ilave edilerek, karıştırılır. Çorba servis kaselerine paylaştırılarak, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder