7 Kasım 2011 Pazartesi

MUSKATLI BAL KABAĞI ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sütlü Sebze Çorbası -

 MALZEMELER :  300 gr. soyulmuş bal kabağı, 1 baş soğan, 1 su bardağı süt, yarım çay bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı su, 1 çay kaşığı muskat, tuz, karabiber, dereotu         HAZIRLANIŞI :  Balkabağı, kuşbaşı doğranır. 1 su bardağı su ile birlikte tencereye koyulur. Kısık ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pirinç yıkanıp süzülür. Tencerede zeytinyağı ısıtılır. Temizlenerek ince kıyılmış soğan eklenerek, kavrulur. 1 su bardağı su eklenir. Soğan, şeffaflaşıncaya kadar pişirilir. Bal kabağı, pirinç ve 2 bardak su tencereye eklenir. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Karışım blenderden geçirilir. Tencereye alınır. Süt, muskat, tuz, karabiber ilave edilir. 1 taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Kıyılmış dereotu ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder