22 Kasım 2011 Salı

MERCİMEKLİ PİRİNÇ ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sebzeli, Kuru Bakliyatlı, Pirinçli Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane patates, 2 tane yeşil tatlı biber, 1 baş soğan, 1 tane havuç, 2 tane domates, 1 çorba kaşığı salça, 1 su bardağı yeşil mercimek, 1 su bardağı pirinç, 1 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda kuru nane ve tuz     HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabuğu soyulur, yıkanır ve küçük küpler şeklinde doğranır. Tereyağı, tencerede eritilir. Doğranan soğanlar, tencereye koyularak, orta hararetli ateşte, kavrulur. Salça da ilave edilerek, karıştırarak kavurmaya devam edilir. Patateslerin kabuğu soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler şeklinde doğranır. Havuçların üzeri kazınır, yıkanıp kurulanır ve küçük küpler şeklinde doğranır. Biberler yıkanıp, kurulanır ve tohumları çıkarılarak, küçük küçük doğranır. Yeşil mercimekler ayıklanarak, yıkanıp süzülür. Hazırlanan bu malzemelerin tümü, kavrulan soğanın üzerine ilave edilir. 5 su bardağı su koyularak, karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Tuzu ayarlanır. Mercimeklerin pişmesine yakın, yıkanmış ve süzülmüş pirinçler ilave edilir. Pirinçler pişince, çorba ateşten alınır. Üzerine bolca kuru nane serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder