18 Kasım 2011 Cuma

MANTAR ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Et sulu, Kremalı Çorba -

- Mantar Çorbası -
    MALZEMELER :  1 baş soğan, 250 gr. dilimlenmiş mantar, 5 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı pirinç, 1 çay bardağı krema, 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım demet maydanoz veya safran     HAZIRLANIŞI : Soğanın kabukları soyulur ve yıkanarak, ince ince doğranarak, tencereye koyulur. İçine tereyağı ilave edilerek, kısık ateşte, pembeleştirilir. Üzerine, et suyu ilave edilerek, kaynatılır. Pirinç ve kıyılmış mantar da ilave edilerek, 20 dakika kadar kaynatılır. Ayrı bir kapta, un ile krema karıştırılır ve yavaşça çorbaya ilave edilirken, çorba sürekli karıştırılır. Birkaç taşım kaynatılarak, ateşten alınan çorbaya, servis yapılırken, ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.  Safran ile de süslenebilir.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                                                                                                                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder