6 Kasım 2011 Pazar

SARAY USULÜ KUZU GERDAN ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Etli Çorba -

  MALZEMELER :  5-6 parça kuzu gerdanı, 3 yemek kaşığı yoğurt, 3 yemek kaşığı un, 2 tane yumurta, yarım limon suyu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, bir fiske karabiber, yeteri kadar tuz      HAZIRLANIŞI :  Gerdan etleri, üzerini geçecek kadar su ilavesi ile tencereye koyulur. Etler kemiklerinden ayrılıncaya kadar pişirilir. Et suyu süzülerek, etler bir tabağa aktarılır. Ilıklaştıktan sonra etler, kemiklerin üzerinden alınarak, lif lif ayrılır ve tekrar et suyunun içine aktarılır. Derin ve çukur bir kaba yoğurt, un, yumurta, limon suyu ve 1 su bardağı su koyularak, tel çırpıcı ile çırpılır. Karışım, et suyu ve etlerin olduğu tencereye, yavaş yavaş eklenerek yedirilir. Ekleme sırasında, karıştırmaya devam edilerek, topaklaşma önlenir. Bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır. İstenilen miktarda tuz ve karabiber eklenir. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Hafifce kızdırıldıktan sonra pul biber ilave edilerek biraz çevrilir ve çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.     * Bugün KURBAN BAYRAMI ' nın 1. günü. '' Herkesin Bayramını Kutlarım.'' Bayramda bu çorbayı pişirmeniz dileği ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder