16 Kasım 2011 Çarşamba

PESTO SOSLU SEBZE ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Soslu, Sebzeli Çorba -

  MALZEMELER : 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 baş soğan, 2 diş sarımsak, 2 tane kereviz sapı, 1 tane havuç, 1 tane kabak, 2 tane domates, 6 kahve fincanı su, 1 tane patates, birkaç dal fesleğen, 1 kahve fincanı ince doğranmış ıspanak, karabiber, tuz    HAZIRLANIŞI :  Tencerede zeytinyağı, doğranmış soğan ve sarımsak, ıspanak, yumuşayıncaya kadar kavrulur. Küp doğranmış kereviz sapı, havuç ve kabak eklenir. 5 dakika kavrulur. Domates koyulur. 3 dakika daha kavrulur. Su ilave edilerek, 30 dakika pişirilir. Patatesler eklenir. 15 dakika pişirilir. SOS İÇİN ; Gerekli tüm  malzemeler, mutfak robotunda püre haline getirilir. Çorba ateşten alınır. Sıcakken, ıspanak ve fesleğen ilave edilir. Üzerinde pesto sos gezdirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder