28 Kasım 2011 Pazartesi

XV. YÜZYILDA OSMANLI SARAYI MUTFAĞINDA PİŞEN ÇORBALARIN İSİMLERİ

- Dulavrat Çorbası -
        1- Ayran Aşı  2- Arap Aşı   3- Aşure Çorbası   4- Ayran Çorbası   5- Buğday Çorbası ( Selçuklu )   6- Bulgur Çorbası   7- Bacaklı Çorba ( Taze Hamurla )   8- Bezelye Çorbası   9- Ciğer Çorbası    10- Düğülce Çorbası   11- Düğün Çorbası   12- Döğmeli Alaca Çorba   13- Dulavrat Çorbası   14- Düğürcük Çorbası   15- Etli Çorba    16- Fasulye Çorbası   17- Fukara Dırma Çorbası   18- Herle ( Boz Herle ) Çorbası   19- Hamur Tutma Çorbası   20- Isırgan Çorbası   21- İşkembe Çorbası   22- İrmik Çorbası    23- Kavurma Herlesi Çorbası   24- Kulak Çorbası   25- Kellecoş Çorbası   26- Kesme Çorbası ( Mercimekli )   27- Kereviz Çorbası   28- Kabak Çorbası    29- Lahana - Fasulye Çorbası   30- Lebeni ( Yoğurt ) Çorbası   31- Mercimek Çorbası   32-  Mercimek Çorbaları    33- Mendek Çorbası   34- Mısır Tarhanası   35- Miyane Çorbası ( Öz Çorba )   36- Mısır Çorbası   37- Mantı Çorbası   38- Patates Çorbası   39- Pancar Çorbası   40- Reyhanlı Çorba ( Börülceden )   41- Rumeli Çorbası   42- Sakala Çarpan Çorbası ( Erişteli - Mercimekli )   43- Süt Çorbası   44- Sütlü Kabak Çorbası   45- Sirkeli Çorba   46- Şalgam Çorbası   47- Tarhana Çorbası   48-- Terbiyeli Çorba   49- Toyga Çorbası   50- Toga Çorbası ( Törenlerde )   51- Toygar Çorbası   52- Topa Çorbası   53-  Taze Fesleğenli Domates Çorbası   54- Tavuklu Yoğurt Çorbası     55- Un Çorbası   56-  Yoğurtlu Çorbalar ( Pirinçli, Mısırlı, Etli )   57- Yarma Aşı   58- Yüksük Çorbası                                                                        * Bu çorbalar; Türk Mutfağı ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda,  Anadolu ' dan derlenen ve asırlar öncesinden günümüze taşınan çorbalardır.  
- İşkembe Çorbası -
- Reyhanlı Çorba -
- Sütlü ciğer çorbası -
- Tarhana Çorbası -
- Mercimek Çorbası -


- Kulak Çorbası -


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder