11 Kasım 2011 Cuma

DÖVMELİ ALACA ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Kurutulmuş Biberli, Tarhunlu, Kuru Bakliyatlı Çorba -


- Dövmeli alaca çorba -
   MALZEMELER :  1 su bardağı aşurelik buğday, 1 çay bardağı nohut, yarım su bardağı yeşil mercimek, 2 baş soğan, 2-3 kurutulmuş biber, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber, 1 yemek kaşığı tarhun, yeteri kadar sıcak su, karabiber, tuz     HAZIRLANIŞI :  Nohut ve buğday, iyice yıkandıktan sonra 1 gece önceden, ıslatılır. Ertesi gün suyu dökülür ve yeni su ilave edilerek haşlanır. Nohut yumuşayınca, iyice yıkanan mercimekler ilave edilir. Bakliyatlar pişince, halka halka doğranan kuru soğanlar ilave edilir. Çorbanın pişmesine yakın, küp doğranmış, kurutulmuş biber, karabiber ve tuz ilave edilir. Sos tavasına, tereyağı, kırmızı toz biber ve tarhun koyularak, orta hararetli ateş üzerinde, 1-2 dakika kavrulur ve kaynayan çorbaya ilave edilerek, karıştırılır. Çorba, 1-2 taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınarak, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                            
- Dövmeli alaca çorba -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder