14 Kasım 2011 Pazartesi

SOSLU YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Bakliyat çorbası -

 MALZEMELER :  1 su bardağı yeşil mercimek, 1 çorba kaşığı tereyağı, 5 su bardağı su, 2 yemek kaşığı un, tuz - Kuruton -   SOS İÇİN ;  yarım su bardağı üzüm veya elma sirkesi, 5 diş sarımsak    HAZIRLANIŞI :  Yeşil mercimek, iyice yıkanır. Tencereye yıkanan yeşil mercimekler ve su kayulur. Orta hararetli ateşte, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir ve blenderden geçirilerek, püre haline getirilir. Tel süzgeçten geçirilerek, posasından ayrılması sağlanır. Ayrı bir tencerede, tereyağı eritilir. Un ilave edilir ve unun rengi sararıncaya kadar kavrulur. Mercimek püresi ilave edilir ve karıştırılır. Kıvamını ayarlamak için, gerekirse sıcak su ilave edilip, 5-6 dakika kaynatılır. Tuz ilavesi ile tatlandırılır. Sarımsaklar, rendelenir ve sirke ile karıştırılır. Çorba kaselere pay edilerek, üzerlerinde sirkeli sos gezdirilerek ilave edilir. Kurutonlar da ilave edilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.            *  İstenirse üzerine; kırmızı pul biber ve kuru nane, kekik veya kimyon ilave edilir.            * ÇAĞDAŞ GÖRGÜ :  Bugünkü görgülü davranışını yarına bırakma. Görgü kuralları, insan ilişkilerinin daha rahat bir şekilde yürütülmesini sağlar. İsteyerek veya istemeyerek bir araya gelen insanlar da görgü kurallarına uyarak, daha uyumlu ve etkin bir çalışma, eğlence ya da birliktelik ortamına kavuşabilirler. Nazik davranışlı insanlar, bu davranışlrı sonucu, kendilerine bir çok olanaklar, dostlar ve fırsatlar yaratırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder