15 Kasım 2011 Salı

SEVGİ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KEREVİZ SAPLI, DOMATESLİ VE TURŞULU AVOKADO ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sebzeli Meyva Çorbası -

 MALZEMELER :  1 tane iri ve olgun avokado, 5-6 tane kereviz yaprağı, yarım limonun suyu, 1 küçük baş soğan, 2 diş sarımsak, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı un, 1 tane orta boy havuç, 5 su bardağı su, 1 tane iri domates, 3 tane biber turşusu, 1 tane kavata turşusu ( kavata= yeşil domates ), karabiber, tuz     ÜZERİ İÇİN ;  4 tatlı kaşığı domates, 2 çay kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı çörek otu, 4 küçük kereviz yaprağı, 2 çorba kaşığı, küp doğranıp, zeytinyağında kavrulmuş avokado parçacıkları       HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, zeytinyağı koyularak ısıtılır. İçine;  kabukları soyulup yıkandıktan sonra çok küçük doğranmış kuru soğan, kabukları soyulup, çok ince doğranmış sarımsaklar, üzeri kazınıp, yıkandıktan sonra  rendenin iri tarafı ile rendelenmiş havuç, un ve karabiber ilave edilerek, 5 dakika kadar, orta hararetli ateşte, tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, pişirilir. Avokado yıkanır, kabukları soyulur. Ortadan ikiye bölünerek, çekirdeği çıkarıldıktan sonra 1 veya 2 cm.' lik küpler halinde doğranır ve üzerine yarım limon sıkılıp, yavaşça karıştırılarak, 2 çorba kaşığı üzeri için ayrıldıktan sonra tenceredeki karışıma ilave edilir ve tahta kaşık ile dikkatlice karıştırılarak, pişirilmeye devam edilir. Domates, yıkanır, kabuklaı soyulur, çekirdekleri çıkarılarak, minik minik doğranır, kereviz yaprakları yıkanıp, ince ince kıyılarak, tenceredeki karışıma ilave edilir ve 1-2 dakika daha pişirilerek, oda sıcaklığında su ilave edilir. Dikkatlice, ( olgun avokadoların, dağılmaması için ) tahta kaşık ile karıştırılır. Minik minik doğranmış, küçük biber turşuları ve kavata turşuları da ilave edilerek, karıştırılıp, kaynamaya bırakılır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır, tencerenin kapağı kapatılarak, dinlendirilir. ÜZERİ İÇİN ;  Ayrılmış olan, 2 kaşık doğranmış avokado parçacıklarına 1 çay kaşığı zeytinyağı koyup karıştırılarak, teflon tavada kızartılır. 4 çorba kaşığı, yıkanıp, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra minik minik doğranmış domatese, 1 çay kaşığı zeytinyağı karıştırılarak, teflon tavada, kızartılır. 5 dakika kadar dinlendirilen çorba, çorba tabaklarına veya kaselerine pay edilir ve üzeri kızartılmış avokado parçacıkları, kızartılmış domates, kereviz yaprakları ve çörekotu ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Yanında ; kavata turşusu ve küçük biber turşusu sunulur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder