15 Kasım 2011 Salı

KEREVİZLİ TARHANA ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sebzeli, Tavuk Sulu, Tarhana Çorbası -

- Kerevizli ve tavuk sulu tarhana çorbası -
     MALZEMELER :  2 tane kereviz, 2 tane havuç, 1 baş soğan, 1 çay bardağı tarhana, 1 çorba kaşığı tereyağı, 6 su bardağı tavuk suyu, 3 çay kaşığı küp doğranmış, bayat ekmek içi, 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı, 3 diş ezilmiş sarımsak, kırmızı pul biber, tuz     HAZIRLANIŞI :  Kerevizler soyulur, yıkanır ve doğranır. Limonlu su içine koyularak, kararmaları önlenir. Havuçların üzeri bıçak ile kazınır. Yıkanır ve doğranır. Doğranan kereviz ve havuç parçaları, mutfak robotundan geçirilir veya rendelenir. Tarhana, ılık suda, yarım saat bekletilir. Soğan soyulur, yıkanır ve küp doğranır. Tereyağı, tencerede eritilerek, soğan sotelenir. Kerevizler ve havuçlar da ilave edilerek, karıştırılır. Tavuk suyu da ilave edilerek, sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar, pişirilir. Tarhana da ilave edilerek, sürekli karıştırılarak, çorba koyulaşıncaya kadar, yani; kıvam alıncaya kadar, pişirilmeye devam edilir. Sıvı yağ tavada kızdırılır. Sarımsak, tuz ve ekmekler karıştırılarak, kızartılır. Kağıt peçete üzerine alınarak, fazla yağının çıkarılması sağlanır.Çorba kaselere paylaştırılır. Üzerine kırmızı pul biber serpilir. Ekmeklerle süsleyerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                                                                                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder