21 Kasım 2011 Pazartesi

ÇEŞMİNİGÂR ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sütlü, Et Sulu Kuru Bakliyat Çorbası -

- Çeşminigâr Çorbası -
     MALZEMELER :  2 baş soğan, 2 tane yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı tereyağı veya 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı,  1 çorba kaşığı un, 1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 su bardağı süt, 2 su bardağı et suyu, 2 su bardağı su, çeyrek limonun suyu, yeterli miktarda tuz     ÜZERİ İÇİN ;  2 dilim ekmek, kırmızı biber, 1 çorba kaşığı tereyağı       HAZIRLANIŞI :  Tencerede, ince doğranmış soğanlar, yağda kavrularak, pembeleştirilir. Un ilave edilir. Un kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edilir. Diğer tarafta, kırmızı mercimekler, bol su ile iyice yıkanır ve suda haşlanır. Yüzeyinde biriken köpükler toplanarak, atılır. Soğanlı tencereye ilave edilir. Et suyu da ilave edilerek, bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır ve  blender yardımı ile pürüzsüz hale getirilir. Çorba, tekrar ateşe koyulur. Yumurta sarıları çırpılır. Limon suyu ile karıştırılır. Tencereye, önce süt sonra çırpılmış yumurta, azar azar ilave edilir ve sürekli karıştırılarak, çorbaya yedirilir. Çorba, bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. İstenirse; Ekmek dilimleri, küçük küpler şeklinde doğranır. Üzerlerine, kaşar peyniri rendesi serpiştirilerek, fırınlanır. Ekmek kıtırı olarak, çorbanın üzerine koyulur. Afiyet olsun.                                                                                                                                                                                                                                                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder