7 Kasım 2011 Pazartesi

BOL BAKLİYATLI SOĞUK YAZ ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Yoğurtlu Bakliyat Çorbası -

  MALZEMELER :  Yarım su bardağı yeşil mercimek, yarım su bardağı kuru fasulye, yarım su bardağı  buğday, yarım su bardağı  kuru  barbunya, 500 gr. yoğurt, 8 su bardağı soğuk su, yarım demet taze nane, tuz      HAZIRLANIŞI :  Yeşil mercimek, kuru fasülye,buğday, kuru barbunya haşlanır, suları süzülerek soğumaya bırakılır. Yoğurt ile su çırpılarak, koyu kıvamlı ayran haline getirilir. Haşlanıp süzülen ve soğutulan bakliyatlarla karıştırılır. Tuz, karabiber ve nane ile tatlandırılır. İstenirse, buz ve ince kıyılmış sarımsak da ilave edilir. Buzdolabında en az 2 saat bekletilip soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder