7 Kasım 2011 Pazartesi

ÇİÇEK HAMURLU KÖFTE ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Etli Çorba -

 MALZEMELER :  15 gr. tereyağı, 5 su bardağı su, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 yemek kaşığı domates salçası, 100 gr. kıyma, maydanoz, tuz, karabiber   HAMURU İÇİN ;  1 su bardağı un, 1 tane yumurta, tuz      HAZIRLANIŞI :  Yoğurma kabına, un elenir. Ortası havuz gibi açılarak içine, 1 tane yumurta kırılır. Tuz ve su ile kulak memesi yumuşaklığında, bir hamur yoğrulur. Üzeri örtülerek, 10 dakika dinlendirilir. Un serpilmiş tezgahta, 1 cm kalınlığında bir hamur açılır. Çiçek şeklindeki bir kalıp ile hamurdan küçük çiçekler çıkartılır ve un serpilmiş tezgahın üzerinde yan yana koyulur. Kıyma, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler yapılarak, unlanmış tepsiye koyulur. Tencereye, 5 su bardağı su koyularak, kaynatılır. İçine, hazırlanan köfteler ilave edilerek pişirilir.Haşlanmış nohutlar eklenir. Köftelerin pişmesine yakın, hazırlanan çiçek modelli hamurlar ilave edilir ve hamurlar pişinceye kadar kaynatılır. Sos tavasında, tereyağı ile domates salçası sürekli karıştırılarak, kavrulur. Çorba, ateşten alınır ve hazırlanan salçalı sos, çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Üzerine, ince kıyılmış maydanoz serpiştirilir. Çorba, çorba tabaklarına paylaştırılarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder