21 Kasım 2011 Pazartesi

SÜLEYMANİYE ÇORBASI ( 6-8 kişilik ) - Kuru Bakliyatlı, Sebzeli ve Köfteli Çorba -

 MALZEMELER :  250 gr. kırmızı mercimek, 1 çorba kaşığı tereyağı veya 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı un, 125 gr. ıspanak yaprağı, 1 tane küçük havuç, 1 tane küçük domates, 1 tane küçük kabak, 1 tane küçük patates, 1 baş küçük soğan, yeterli miktarda tuz, yeterli miktarda su     KÖFTESİ İÇİN ;  2 çorba kaşığı tereyağı veya 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 125 gr. yağsız kıyma, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz     HAZIRLANIŞI :  Kırmızı mercimek, ayıklanır, bol su ile yıkanır ve süzülür. Havuç, patates, kabak, domates, soğan ve sarımsak yıkanır, kabukları soyulur ve rendelenir. Ispanak yaprakları, ayıklanır ve bol su ile yıkanıp, ince ince kıyılarak, rendelenmiş sebzelere ilave edilir. Tencereye, yağ koyularak, sebzeler kavrulur. Sonra 3 su bardağı süt ilave edilerek, pişmeye bırakılır. Yağ ile un bir tencerede kavrulur. Soğuk su ilavesi ile kıvamı açılır ve içine haşlanan mercimekler ilave edilerek, yeterli miktarda su ilavesi ile kaynatılır. İçine, kavrulan sebzeler koyularak, pişirilmeye devam edilir. Kıyma, karabiber ve tuz yoğrularak, nohut büyüklüğünde köftecikler hazırlanır ve un serpilmiş tepside yuvarladıktan sonra yağda kızartılarak, kaynayan çorbaya ilave edilir. 10 dakika daha kaynatıldıktan sonra çorba ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder