17 Kasım 2011 Perşembe

KAYMAKLI TARHANA ÇORBASI ( 8-10 kişilik ) - Et sulu veya tavuk sulu çorba -

 MALZEMELER :  10 su bardağı et suyu veya tavuk suyu ( 2 lt. ), 1 su bardağı tarhana, 2 çorba kaşığı tarhana ( 25 gr. ), 3 dilim ekmek, bir lüle kaymak ( 50 gr. ), veya rendelenmiş kaşar peyniri     HAZIRLANIŞI :  Tarhana, akşamdan ıslatılır. Tencerede, ılık et veya tavuk suyu ile sürekli karıştırılarak, orta hararetli ateşte, çiğ kokusu gidinceye kadar pişirilip, ateşten alınır. Kaselere paylaştırılır. Üzerine biraz kaymak veya rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Bunun da üzerine, tereyağında kızartılmış, kıtır küp veya parmak şeklinde çubuk ekmekler koyularak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.    * Çorba, sade su ile pişirildiğinde, çorbaya 2 diş dövülmüş sarımsak koyulur. Kaymak yerine peynir kullanılır. Çorbanın üzerinde, kızdırılmış tereyağlı kırmızı biber veya kavrulmuş kıymalı yağ gezdirilerek, ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder