7 Kasım 2011 Pazartesi

CEVİZLİ NOHUT ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Bakliyat Çorbaları -

 MALZEMELER :  300 gr. haşlanmış nohut, 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz, 2 baş soğan, 1 çorba kaşığı tereyağı, 5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı safran, tuz, kırmızı toz biber       HAZIRLANIŞI :  Soğanlar, soyulur ve ince ince kıyılır. Çorba tenceresinde, tereyağı ısıtılır ve kıyılmış soğanlar, orta hararetli ateşte karıştırılarak kavrulurlar. Tuz, kırmızı toz biber eklenerek, 2 dakika daha kavurmaya devam edilir. Haşlanmış nohutların yarısından fazlası robottan geçirilerek, püre kıvamına getirilir. Su ile birlikte, tencereye eklenir. Safran da koyularak, iyice karıştırılır. Haşlanmış nohutlar ilave edilir. 20 dakika kadar pişirilir. Ateşten alınır. Sos tavasında, ince çekilmiş ceviz içi, kırmızı toz biber ile orta hararetli ateşte 1 çay kaşığı tereyağında köpürtülerek, çorbadın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Çorba, çorba tabaklarına paylaştırılarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder